2 sonuçtan 1 ile 2 arası
dqw
  1. #1
    Dost Üye Farazi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Yaş
    31
    Mesajlar
    1.265

    Standart Temel Bilgi Teknolojileri Ara Sınav Soruları

    Temel Bilgi Teknolojileri Ara Sınav Soruları

    1-) Bilgi işlem sürecinin ilk basamağı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Sıralama
    B) Sınama
    C) Erişim
    D) Kaydetme
    E) İletme

    2-) Toplumsal dönüşüm aşamalarının sıralanışı aşağıdakilerin hangisinde doğru bir şekilde verilmiştir?

    A) Avcı toplayıcı - Tarım - Sanayi - Bilgi
    B) Avcı toplayıcı - Sanayi – Bilgi - Tarım
    C) Tarım - Sanayi – Bilgi – Avcı toplayıcı
    D) Avcı toplayıcı - Tarım – Bilgi - Sanayi

    E) Sanayi – Tarım - Bilgi – Avcı toplayıcı

    3-) İkili sayı sisteminde 1011 sayısının ondalık sayı sistemindeki karşılığı nedir?

    A) 15
    B) 9
    C) 12
    D) 6
    E) 11

    4-) Bir disketin kapasitesi kaç megabayttır?

    A) 2,0
    B) 3,5
    C) 0,76
    D) 2,8
    E) 1,44

    5-) Bilgisayar kaynaklarını yöneten birim aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Yazıcı
    B) Fare
    C) Klavye
    D) Sürücü
    E) İşletim sistemi

    6-) Aşağıdakilerden hangisi çoklu kullanıcı işletim sistemine örnek teşkil eder?

    A) Windows 95
    B) Windows 98
    C) Macintosh
    D) Microsoft
    E) Unix

    7-) Dosyayı yakınlaştırmak ve uzaklaştırmak, farklı biçimlerde göstermek, araç çubuklarını açığa çıkarmak ya da gizlemek gibi ekran görünümünü ayarlamaya ilişkin komutları içeren menü aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Düzen
    B) Görünüm
    C) Pencere
    D) Araçlar
    E) Yardım

    8-) MS Word programında, standart araç çubuğunda yer alan disket simgesi aşağıdakilerden hangisini ifade eder?

    A) Kapat
    B) Yazdır
    C) Yeni sayfa aç
    D) Kaydet
    E) Baskı önizleme

    9-) Aşağıdaki fonksiyonlardan hangisi =D7+D8+D9+D10+D11+D12 formülünün işlevini görür?

    A) =TOPLA(D7;D12)
    B) =TOPLA(D7*D12)
    C) =TOPLA(D712)
    D) =(TOPLA D7+D12)
    E) =(TOPLA D712)

    10-) Aşağıdaki menülerden hangisi büro yazılımları arasında sayılan Excel programına özgüdür?

    A) Dosya
    B) Tablo
    C) Araçlar
    D) Biçim
    E) Veri

    11-) Günümüz toplumlarında bilgiyi tarif ederken kullanılabilecek en önemli ölçüt hangisidir?

    A) Deneyimleri kuşaktan kuşağa aktarabilme yeteneği
    B) Zeka ölçütü
    C) Alet ve makine yapma ve kullanabilme yeteneği
    D) Doğru ile yanlışı ayırt etme özelliği
    E) Karar verme sürecindeki rolü

    12-) Rassal erişimli belleğin kısa yazılışı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) ROM
    B) RAM
    C) REM
    D) CD
    E) CPU

    13-) Değişik makine birimlerini, bilimsel çalışmalarda kullanılan araç-gereçleri ve endüstriyel sistemleri kontrol etmek için kullanılan işletim sistemi aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Tek kullanıcılı-tek görevli işletim sistemi
    B) Tek kullanıcılı-çoklu görevli işletim sistemi
    C) Çoklu kullanıcı işletim sistemi
    D) Gerçek zamanlı işletim sistemi
    E) Sanal zamanlı işletim sistemi

    14-) Rakamları içeren bilgileri, anlamlı parçalara ayırmayı ve düzenlemeyi, bu bilgilerle hesaplamalar yapmayı sağlayan, ayrıca bu verileri daha iyi yorumlayabilmek için tablo ve grafikler oluşturan program aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Microsoft World
    B) Microsoft Excel
    C) Microsoft Acces
    D) Microsoft Power Point
    E) Microsoft Outlook

    15-) Excel programında fonksiyon yapıştır iletişim kutusunda EĞER, VE, YA DA, DEĞİL gibi işlem tablosunda belirli bir koşulun sağlanıp sağlanmadığını denetlemeye yarayan işlevler hangi kategori altında toplanmıştır?

    A) Mantıksal
    B) Finansal
    C) Veri tabanı
    D) Metin
    E) Matematik ve trigonometri

    16-) Aşağıdakilerden hangisi bir büro yazılımı değildir?

    A) Kelime işlemciler
    B) İşlem tabloları
    C) Sunum programları
    D) İşletim sistemi
    E) Veri tabanı

    17-) Bilgisayarda veri ve program dosyalarının saklandığı sabit disk, disket ve CD-Rom ortamları aşağıdaki kavramlardan hangisi ile ifade edilir?

    A) Veri
    B) Alıcı
    C) Verici
    D) Sistem
    E) Sürücü

    18-) Word kelime işlem programında yaratılan bir belgenin yatay veya dikey görünümde olmasını sağlayan ve kenar boşluklarının ayarlanmasında kullanılan komut aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Özelleştir
    B) Kenarlıklar ve Gölgelendirme
    C) Baskı Önizleme
    D) Sayfa Yapısı
    E) Yazım ve Dil Bilgisi

    19-) Bir MS Word belgesinde oluşturulan metnin seçili alanındaki yazının rengi aşağıdaki araç çubuklarından hangisi ile değiştirilebilir?

    A) Standart araç çubuğu
    B) Biçimlendirme araç çubuğu
    C) Çizim araç çubuğu
    D) Resim araç çubuğu
    E) Tablo araç çubuğu

    20-) Bilgiyi işlemekte kullanılan maddi cihazlar ile kavramsal araçların toplamına ne ad verilir?

    A) Bilgi teknolojileri
    B) Bilgi birikimi
    C) Teknoloji
    D) Bilgisayar
    E) Bilgi işlem

    21-) Programların içinde çalıştığı çerçeveye ne ad verilir?

    A) Menü
    B) Düğme
    C) Gezgin
    D) Pencere
    E) Klasör

    22-) Bir dosya içinde istenen sayfaya, bölüme, satıra, dipnota, kaynağa, tabloya, başlığa veya nesneye kolayca erişmek amacıyla kullanılan ve düzen menüsünde yer alan komut aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Git
    B) Değiştir
    C) Getir
    D) Geri al
    E) Eriş

    23-) MS Word programındaki ekle menüsü içinde aşağıdakilerden hangisi yer almaz?

    A) Tarih ve Saat
    B) Sayfa Numarası
    C) Dipnot
    D) Resim
    E) Paragraf

    24-) Bir MS Word belgesi üzerinde çalışırken kesme, kopyalama ve yapıştırma işlemleri aşağıdakilerin hangisinden yapılamaz?

    A) Düzen menüsünden
    B) Klavyeden
    C) Standart araç çubuğundan
    D) Farenin sağ tuşundan
    E) Biçimlendirme araç çubuğundan

    25-) =EĞER(C2>=11;”SINAV”;”TEST”)
    Bir Excel işlem tablosunda C2 hücresinde 11 değeri yer aldığına göre, yukarıdaki formül uygulandığında aktif hücre içine yazılan aşağıdakilerden hangisi olur?


    A) 11
    B) SINAV
    C) 22
    D) TEST
    E) SINAVTEST

    26-) Aşağıdakilerden hangisi Excel işlem tablosunda geçerli bir hücre adıdır?
    A) 3D
    B) DD
    C) DF3
    D) 33
    E) 3DF

    27-) Aşağıdakilerden hangisi büro yazılımlarında sadece çalışılan aktif belgeyi kapatmak için kullanılır?

    A) Dosya/Kapat
    B) Dosya/Çıkış
    C) Düzen/Kapat
    D) Düzen/Çıkış
    E) Araçlar/Kapat

    28-) Enformasyon sözcüğünün tam karşılığı, dilimizde nedir?

    A) Malumat
    B) Fikir
    C) İlim
    D) Bilim
    E) Teknoloji

    29-) Metin belgesi içinde işaretli alanı başka bir yere taşımak için klavyede kullanılacak tuşlar aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) CTRL+X ve CTRL+P
    B) CTRL+X ve CTRL+V
    C) CTRL+C ve CTRL+V
    D) CTRL+C ve CTRL+A
    E) CTRL+S ve CTRL+O

    30-) Aşağıdakilerden hangisi bilgisayarda elde bilgileri saklamak için kullanılan birimlerden biri değildir?

    A) Disket
    B) Cd
    C) Tarayıcı
    D) Dvd
    E) Sabit disk
    Konu sibel_08 tarafından (06-06-2011 Saat 23:11 ) değiştirilmiştir.

  2. #2
    Dost Üye Farazi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Yaş
    31
    Mesajlar
    1.265

    Standart Cevap: Temel Bilgi Teknolojileri Ara Sınav Soruları

    Temel Bilgi Teknolojileri ara sınav sorularının cevapları

    1-) D
    2-) A
    3-) E
    4-) E
    5-) E
    6-) E
    7-) B
    8-) D
    9-) C
    10-) E
    11-) E
    12-) B
    13-) D
    14-) B
    15-) A
    16-) D
    17-) E
    18-) D
    19-) B
    20-) A
    21-) D
    22-) A
    23-) E
    24-) E
    25-) B
    26-) C
    27-) A
    28-) A
    29-) B
    30-) C

 

 

Benzer Konular

  1. Temel Bilgi Teknolojileri Final Sınav Soruları
    By Heyhat in forum Ders Notları
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 10-05-2010, 00:17
  2. Temel Bilgi Teknolojileri Dersi Video Anlatımlı
    By Heyhat in forum Ders Notları
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 10-03-2010, 01:07
  3. 12.Sınıf Mantık Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Sınav Soruları
    By Nar Çiçeği in forum Dost-Dershane
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 08-12-2009, 17:24
  4. Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 08-12-2009, 17:23

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •